dimecres, 2 d’octubre del 2013

Finançament projectes reactivació industrial

 Des de l'Àrea de Serveis a l'Empresa de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb el compromís adquirit de mantenir-los informats dels ajuts, recursos i serveis d’interès per a les empreses, posem en el seu coneixement la convocatòria de la línia d’ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes de reactivació industrial (ORDRE EMO/223/2013, de 16 de setembre; DOGC de 26 de setembre)

 Aquesta convocatòria va destinada a empreses amb seu social o seu operativa a Catalunya i que compleixin 3 dels 6 criteris següents:

a) Comptin amb una estructura de recursos propis no inferior al 40% en el seu darrer balanç tancat, o en el moment de la formalització de l’operació i, sense comptar el préstec objecte de la línia de reactivació industrial.
b) Tinguin un centre de producció de menys de 250 treballadors i que en el darrer exercici hagin facturat fins a 40 milions d’euros.
c) Acreditin un percentatge de vendes a l’estranger superior al 25%, durant els tres darrers exercicis de manera continuada, o com a mínim en dos de tres exercicis.
d) Disposin d’un avantatge competitiu, basat en una patent o projecte de R+D desenvolupat recentment o que s’estigui desenvolupant en l’actualitat, en col·laboració amb un centre tecnològic a Catalunya.
e) Disposin de contractes i comandes signades, per al finançament del circulant.
f) Impulsin un projecte d’inversió i d’ ocupabilitat en una comarca de Catalunya amb una taxa d’atur industrial superior a la mitjana de Catalunya o on s’hagi patit una deslocalització industrial amb afectació superior a 100 treballadors en el darrer exercici.

El Departament d’Empresa i Ocupació respon del 80% del principal pendent de cada préstec que l’empresa tingui formalitzat a través de l’Institut Català de Finances. Aquest aval del 80% comporta la concessió d’un ajut que es calcularà conforme els Reglaments de la Unió Europea.

 Els préstecs han d’estar destinats a finançar projectes de reactivació industrial, que poden ser:

·         Per implantar la creació de nous establiments industrials o ampliar els existents i que comportin la creació de nous llocs de treball.
·         Per millorar la competitivitat, ja sigui desenvolupant nous productes o incorporant sistemes de producció industrial, i generin ocupació neta.

El termini de presentació de sol·licituds és des del 27 de setembre fins el 31 de desembre de 2013 o fins l’exhauriment del pressupost destinat a aquestes línies.
L’òrgan competent per a la resolució de les sol·licituds és la Direcció General d’Indústria, que valorarà un informe previ que emetrà l’Institut Català de Finances.

Més Informació: Reactivació industrial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada