dilluns, 3 de febrer del 2014

Accions Baix Ebre Avant 2014

Ens adrecem a vostès per informar-los de les properes accions que durem a terme aquest any 2014 amb el projecte Baix Ebre Avant, com a continuïtat dels estudis dels sector turístic i agroalimentari i les jornades d’intercanvi d’experiències d’empreses dels dos sectors que vam desenvolupar aquest any passat.

Aquest any, d’acord amb el tipus d’accions subvencionables del projecte Treball a les 7 Comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), les accions que durem a terme des de el Consell Comarcal del Baix Ebre amb col·laboració directa dels Ajuntaments de Roquetes, Tortosa, Deltebre i l’Ametlla de Mar i la resta d’ajuntaments de la comarca, seran les que a continuació us relacionem. Aquestes accions aniran dirigides a les empreses del sector turístic i del sector agroalimentari de la nostra comarca. Esperem que pugueu aprofitar les actuacions en benefici de les vostres empreses.

 

ACTUACIONS 2014

  • Creació d’un Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre

Aquesta acció consisteix l’anàlisi de models de cooperació público-privat de 5 Centres de Visitants i Innovació Turística considerats com a bones pràctiques de dinamització socioeconòmica territorial. Concretament s’identificaran els seus àmbits de treball i plans d’actuacions, els sistemes d’organització interna així com els mecanismes de cooperació entre el sector públic i privat. A partir d’aquesta anàlisi es formularà una proposta de Pla de Treball i Manual d’Operacions per al nou Centre d’Innovació Turística adaptat a les necessitats del Baix Ebre.

  • Identificar els principals mercats europeus, els seus operadors i sistemes de comercialització

Algunes de les principals necessitats que tenen els territoris és la cooperació de tots els agents turístics per millorar l’acollida i atenció als visitants, i dissenyar els productes innovadors que necessiten els mercats internacionals. Per tal d’optimitzar l’adaptació de les empreses i els productes a dissenyar, es fa necessària una identificació de quina són les principals mercats de demanda i les seves particularitats per tal que ens servei de base del treball a realitzar. Per tant, per donar resposta a la demanda de les empreses turístiques del Baix Ebre en el suport a la creació, comercialització i internacionalització dels seus productes a través del coneixement dels principals mercats europeus i internacionals, emissors de turisme cap a Catalunya, és farà un anàlisi de les característiques dels principals mercats europeus de turisme actiu, de natura i de descoberta del territori ja que representen un nínxol important per a les petites empreses, principalment fora de temporada. S’analitzaran els països: França, Regne Unit, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Espanya, Rússia i el Japó.

  • Creació d’un dossier professional per a la difusió internacional de productes turístics del Baix Ebre

Els productes dissenyats tindran dificultats per tal d’arribar als mercats internacionals si no tenen un recolzament a nivell de difusió i promoció per part dels principals organismes de promoció turística i de les empreses comercialitzadores. Una bona forma d’ajudar a visualitzar els productes que es vagin dissenyant és a través d’un dossier de productes, que es pugui presentar així mateix, a representants d’operadors turístics, mitjans de comunicació, etc. Per això s’elaborarà un dossier professional en català, castellà, francès i anglès que reculli els principals productes turístics de la comarca que s’han estat treballant en el marc de l’estudi del projecte 2012-2013, que serveixi de presentació de l’oferta turística de la comarca pels contactes a realitzar amb els operadors turístics internacionals.

  • Elaboració d’un cens d’empreses agroalimentàries del Baix Ebre i del sector de la Restauració

Elaboració d’un cens d’empreses agroalimentàries del Baix Ebre i del sector de la restauració que permeti tenir una radiografia d’aquest sector clau per al territori de cara a implementar futures accions de dinamització. Aquest cens ha de permetre identificar les dades bàsiques de les empreses, la seva tipologia, les característiques de la seva producció i sistemes de comercialització, la utilització del producte local, etc. així com avançar en la identificació d’aquelles que formen part dels subsectors productius considerats estratègics per la comarca, com poden ser el subsector de l’oli d’oliva, els cítrics, el sector aqüícola, etc.

  • Seminaris de suport a la creació i comercialització de producte turístic

Les característiques de les empreses de la comarca, sovint micro o petites empreses, fa necessari un suport individualitzat o en grup, que permeti als emprenedors el disseny de productes adequats a les característiques dels seus establiments i totalment adreçats als mercats de demanda ja siguin nacionals com internacionals. Per això, es programaran  sessions de treball dirigides a les empreses del sector i assistència individualitzada a empreses/entitats del sector turístic que vulguin aprofundir en la creació de producte turístic adreçat a mercats internacionals.

  • Vull Exportar: Seminari d’iniciació al comerç internacional i a l’exportació

Realització d’un seminari adreçat a totes les empreses agroalimentàries que tinguin interès en iniciar-se en el món de l’exportació per tal de poder fer tot un procés d’anàlisi de base per detectar la seva capacitat de comercialització i de treball en mercats internacionals. Aquest seminari ha d’ajudar a les empreses a augmentar les seves vendes obrint nous canals de comercialització i nous segments de mercat a l’exterior.

  • Seminari per millorar l’estratègia empresarial i comercial del teixit productiu agroalimentari del Baix Ebre

Realització d’un cicle de seminaris per a millorar les competències professionals de les empreses agroalimentàries del territori,  centrat en aspectes relatius a la Comercialització-Comunicació amb l’objectiu de proporcionar eines que permetin a les empreses del territori millorar la seva estructura empresarial, el seu model de negoci, ajudar-los en la comercialització, així com en la comunicació i promoció.         
                 

Si esteu interessats en alguna d’aquestes accions o seminaris o teniu algun dubte podeu contactar amb nosaltres. De totes maneres a la web del Consell Comarcal del Baix Ebre properament s'anirà comunicant tota la informació referents a aquestes actuacions. En quant als seminaris dirigits a les empreses, hi haurà un termini d’inscripció ja que l’aforament serà limitat.
         

Esperem que sigui del vostre interès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada